Succesvolle organisatie jaarlijks EMDR congres

Buvoo ontzorgt moderne beroepsverenigingen. Met onze moderne tools brengen wij structuur en dynamiek. Daarnaast ondersteunen wij bestuur en commissies en organiseren wij voor uw vereniging evenementen in welke vorm dan ook. 

 

Eén van onze grotere verenigingen die wij mogen ontzorgen is de Vereniging EMDR Nederland (VEN). Ook dit jaar mochten wij voor de Vereniging EMDR Nederland hun jaarlijkse congres organiseren. Met veel plezier kijken wij terug op een geslaagd (hybride) congres met 900 deelnemers online en bijna 500 deelnemers op locatie in Theater Flint. Een evenement is voor ons natuurlijk pas geslaagd als het evenement soepel verlopen is, de bezoekers een inspirerende dag gehad hebben én de opdrachtgever tevreden is.

 

Voorzitter Vereniging EMDR Nederland, Annemieke Driessen:
“Het was weer een prachtig EMDR congres. Het vraagt een flinke organisatie om zowel online als on-site deelnemers en sprekers goed te bedienen. Maar zoals we dat van Buvoo gewend zijn was alles tot in de puntjes geregeld. Samen met de congrescommissie hebben zij gezorgd dat alles op rolletjes liep!”

 

Events en congressen organiseren is iets wat wij met heel veel toewijding doen en inmiddels met een bak aan ervaring gaat ons dat heel goed af. Wij kiezen er echter wel bewust voor om alleen events te organiseren voor beroepsverenigingen die klant bij ons zijn. Dat maakt ons in dat opzicht dus nét geen eventbureau. Maar door deze constructie kennen wij de vereniging door-en-door en zíjn wij bijna de vereniging. Hierdoor ontstaat er een prachtige samenwerking met bijzondere resultaten. Daar worden wij blij van en de vereniging natuurlijk ook.

 

Een greep uit de werkzaamheden die voorbij komen in de aanloop naar een dergelijk congres:
– het opzetten van een digitale infrastructuur waarin abstracts ingediend en beoordeeld kunnen worden.
– het openen van een inschrijvingsmodule waarin deelnemers hun aanmelding doen en van waaruit wij de betalingen, correspondentie en tickets managen.
– het verzorgen van de PR voorafgaand aan het congres zoals LinkedIn en digitale nieuwsbrieven.
– het inrichten van een digitaal platform waar het congres live en interactief te volgen is, voor de derde keer op rij gebruikten wij het platform Let’s Get Digital.
– de samenwerking met AV-Brothers zodat het congres haarscherp gestreamd wordt én nadien terug te kijken is.
– het boeken, briefen en controle houden op de evenementlocatie, vooraf en tijdens het congres. Dit jaar waren wij weer welkom in Theater en zalencomplex Flint in Amersfoort.
– en natuurlijk de afwikkeling van het congres waarbij wij al het beeldmateriaal (laten) bewerken en publiceren zodat de deelnemers alle workshops thuis nog eens rustig terug kunnen kijken. 

 

Wil je meer over Buvoo als ondersteuningsbureau voor beroepsverenigingen weten, kijk dan op www.buvoo.nl en wellicht kunnen we jouw vereniging ook een boost geven.